fbpx

Dikke Dirck

Bekijk onze openingstijden of direct

Niet zomaar een restaurant…

In 2016 hadden wij (Luc en Maesa) het idee om een nieuw restaurant in Harderwijk te beginnen. Maar niet zomaar een restaurant, we wilden iets unieks, iets “anders dan anders”. Een restaurant dat je niet snel tegenkomt in Nederland, waar je echt wordt verrast en waar elke gast de maximale ‘’WOW- Factor’’ ervaart.

Dat was een behoorlijke uitdaging, je wordt tegenwoordig om de oren geslagen met culinaire belevingen. Mensen raken verzadigd en wat is er nu nog bijzonder? Als je Harderwijk binnen komt rijden wordt je zelfs al direct geconfronteerd met borden waarop staat: ‘’ontdek onze culinaire hanzestad’’.

Maar wij zagen onze kans! Er moest iets komen wat er nog niet is, vonden wij. Nu houden wij wel van een uitdaging en gingen deze dan ook vol energie aan. En met succes! Eerst in Harderwijk en in 2019 heeft Dikke Dirck zich ook in Amersfoort gevestigd. De vestiging van Dikke Dirck in Amersfoort is de grote broer van het kleinere restaurant in Harderwijk.

Je komt ogen tekort!

Bij Dikke Dirck draait het om beleving en aan ieder detail is aandacht besteed. Aan het interieur, ongedwongen sfeer, huiskamer gevoel en  de kraak verse producten! Wij namen het interieur zelf voor onze rekening. Het meubilair en de aankleding scharrelden we overal vandaan. Het interieur is een ontzettend leuke, gezellige en inspirerende chaos volgens onze gasten. Mensen die  voor het eerst binnenkomen zijn vaak enorm verrast van alles wat er te zien valt.

In Harderwijk hebben we een speelhoek voor de kinderen, met een groot aquarium op ooghoogte. We hebben een grote klok aan de muur met zichtbare tandwielen. In de keuken hebben we een stoommachine uit 1900. Die machine heeft altijd op een klein kottertje (bootje) gestaan. Nu wordt de machine gebruikt om het kippenspit boven de grill aan te draaien.

Bij Dikke Dirck in Amersfoort springt de gigantische Onze Lieve Vrouwetoren direct in het oog. De op maat gemaakte toren reikt van de begane grond tot aan de zolder. Er zijn luchtballonnen in alle kleuren van de regenboog die zweven van beneden naar boven, haardvuurtjes knapperen gezellig naast een aantal tafeltjes en het plafond is behangen met fotopapier, waarop we het Amersfoort van vroeger herkennen.

Bourgondisch genieten

Misschien nog wel veel belangrijker dan alle uiterlijkheden; je kunt bij Dikke Dirck uitgebreid lunchen, ontspannen borrelen en bourgondisch dineren. We verrassen onze gasten met de gerechten die wij serveren. Ook het eten dat we serveren moet natuurlijk een beleving zijn. Dirck’s visie zie je ook terug in de gerechten. De chefs bereiden alle gerechten volledig vers voor je in de keuken en je hoeft niet bang te zijn dat je weer snel trek krijgt, want de porties zijn – zoals Dirck ze zelf het liefste heeft – flink.

Dikke Dirck is iedereen zijn alter ego…dat gezellige en ontspannen stukje van stukje van de mensen. En Bourgondiër die in ieder van ons stiekem leeft! Dikke Dirck is van iedereen 😊

 

 

Reserveren

Gezellig eten & drinken.... bij Dikke Dirck!