Dikke Dirck

Bekijk onze openingstijden of direct

Niet zomaar een restaurant…

WOW!-Factor

In de strenge winter van 2016 miste Luc de gezelligheid in Harderwijk en kwam op het idee om een nieuw restaurant in Harderwijk te beginnen. Hij wilde iets unieks, iets ‘’anders dan anders’’. Een restaurant dat je niet snel tegenkomt in de regio of in de rest van het land.. Een plek waar je echt wordt verrast en waar iedere gast de overtreffende WOW!–factor beleeft.

Uitdaging

Dat was een behoorlijke uitdaging, je wordt tegenwoordig om de oren geslagen met culinaire belevingen, waardoor mensen te snel verzadigd raken. En wat is bijzonder? Als je Harderwijk binnen komt rijden word je direct geconfronteerd met de borden waarop staat: ‘’ontdek onze culinaire hanzestad’’. Daar zagen wij onze kans! Er moest iets komen wat er nog niet was, dat werd onze uitdaging.

Succes

Nu houden wij wel van een uitdaging dus gingen we deze vol energie aan en dat met succes! Na een enorme verbouwing hebben wij in de zomer van 2017 de vestiging in Harderwijk geopend. De aanloop en reacties waren zo overweldigend positief dat we vanuit dit succes de kans hebben gegrepen om een tweede restaurant te openen. Sinds de winter van 2019 zijn wij ook de trotste eigenaar van de grote broer van Dirck in Amersfoort!

Ogen tekort

Bij Dikke Dirck draait het om beleving: aan ieder detail is aandacht besteed. Aan het interieur, de ongedwongen sfeer, het huiskamergevoel en de kraakverse producten! Wij hebben het interieur voor onze eigen rekening genomen, het meubilair en de aankleding scharrelden we overal vandaan. Het resultaat is een ontzettend leuke, gezellige en inspirerende chaos volgens onze gasten. Mensen die voor het eerst binnenkomen zijn vaak enorm verrast van alles wat er te zien valt. U zult niet de eerste zijn die ogen tekort komt!

Eye-catchers

In Harderwijk hebben we een speelhoek voor de kinderen waar zij ongestoord kunnen spelen en er hangt een enorme klok aan de muur met zichtbare tandwielen. Voor de houtskoolgrill hebben we een stoommachine uit 1900. Die machine heeft altijd op een klein kottertje (bootje) gestaan. Nu wordt de machine gebruikt om het kippenspit boven de grill aan te draaien!

Bij Dikke Dirck in Amersfoort springt de gigantische Onze Lieve Vrouwetoren direct in het oog. De op maat gemaakte toren reikt van de begane grond tot aan de tweede verdieping! Er zijn luchtballonnen in alle kleuren van de regenboog die van boven naar beneden zweven, haardvuurtjes knapperen gezellig naast een aantal tafeltjes en het plafond is behangen met fotopapier, waarop we het Amersfoort van vroeger herkennen.

Bourgondisch genieten

Misschien nog wel veel belangrijker dan alle bezienswaardigheden; je kunt bij Dikke Dirck uitgebreid lunchen, ontspannen borrelen en bourgondisch dineren. We verrassen onze gasten met de gerechten die wij serveren want ook het eten dat we serveren moet natuurlijk een beleving zijn. Dirck’s visie zie je ook terug in de gerechten. De chefs bereiden alle gerechten volledig vers voor je in de keuken en je hoeft niet bang te zijn dat je weer snel trek krijgt, want de porties zijn – zoals Dirck ze zelf het liefste heeft – flink.

Van iedereen

Dikke Dirck is iedereen zijn alter ego…dat gezellige en ontspannen stukje van de mens. Een Bourgondiër die stiekem in ieder van ons leeft! Dikke Dirck is van iedereen ?

 

 

Reserveren

Gezellig eten & drinken.... bij Dikke Dirck!